Met BrightAnalytics vergelijken we bedrijven en business units onderling.

-Johan Buyle, Partner
"Met BrightAnalytics volgen we dagelijks verschillende bedrijven op, zonder honderden systemen te openen."
- Johan Buyle, Partner

Modules in gebruik

Betere analyses voor betere investeringen

Even voorstellen: Buysse & Partners is een – zoals ze het zelf noemen – investeringsboetiek. In opdracht van familiale investeerders en ondernemers zoeken en selecteren ze interessante groeibedrijven en volgen ze die op. Niet enkel de cijfers, maar ook operationele doelstellingen.

Actieve investeerders

Wie zijn of haar centen investeert, wil weten of het opbrengt. Logisch. Met de hulp van BrightAnalytics houdt Buysse & Partners zijn investeerders op de hoogte van de dagelijkse gang van zaken, inclusief kwartaalcijfers. “Als investeringsgroep zijn we meer dan externe geldschieters. We willen betrokken zijn binnen de bedrijven en moedigen ook onze eigen investeerders aan om mee te denken. Samen vormen we een klankbord voor de raad van bestuur en het management”, vertelt Johan Buyle van Buysse & Partners. De investeerders enthousiasmeren doen ze door rondleidingen te geven in de bedrijven, maar ook door consequent alle cijfers ter beschikking te stellen.

“Met het online platform volgen we dagelijks verschillende bedrijven op, zonder honderden systemen te openen, info te moeten opvragen of foutgevoelige Excel-tabellen te exporteren. Bovendien kunnen we bedrijven onderling of business units vergelijken”, doet Laurens Willems uit de doeken. Als investment manager scheelt het gebruik van de software hem heel wat uren. “Naast werk besparen, is het ook gewoon een pak actiever en interessanter. Saaie administratieve cijfers komen tot leven.”

Transparante cijfers voor objectieve discussies

De samengevoegde cijfers en data zijn voor Laurens, Johan en hun investeerders de basis om gesprekken te starten, of om te coachen waar nodig. “Inzage in objectieve, recente en juiste cijfers maken een bedrijf transparant. Zonder die cijfers discussieer je op basis van je buikgevoel. Nu doen we dat met de naakte cijfers als leidraad. En ook al interpreteert iedereen die vanuit zijn of haar invalshoek – dat is net het plezante aan investeren – het is de beste basis om op verder te bouwen.”

Emotioneel en financieel betrokken

Om het investeringsrisico te spreiden, participeert Buysse & Partners in verschillende sectoren en bedrijven. Zowel in België als in Zuid-Amerika. Elke medewerker van Buysse & Partners steekt eigen kapitaal in elke investering. “Zo zijn we niet enkel emotioneel, maar ook financieel betrokken. We hebben er zelf alle belang in om alle processen van de geïnvesteerde bedrijven zo snel en kostenefficiënt mogelijk te laten lopen.” Het is geen toeval dat binnen de bedrijven waarin Buysse & Partners aandeelhouder is bijvoorbeeld effectieve factuurprijzen vergeleken worden met de originele calculaties. “Door de gegevens te koppelen, kan je snel de afwijkingen opsporen, analyseren en optimaliseren.”

Benieuwd wat BrightAnalytics voor u kan betekenen?