Het betere inzicht in onze consultancy business helpt ons om sneller knelpunten te detecteren en verhelpen.

-Tom Ceusters, Manager Office & Administration
"De oplossing houdt nu al rekening met situaties waar we morgen in terecht kunnen komen. "
- Tom Ceusters, Manager Office & Administration

Gebruikte connectoren

Modules in gebruik

Geen leverancier, wél een partner die meedenkt

Wat doe je als je als ondernemer door een juiste strategische beslissing je zaak plots heel erg ziet groeien? Juist: professionaliseren. Het overkwam rekruteringskantoor Dixon & Company. Toen het aantal gedetacheerde consultants op hun payroll maar liefst verviervoudigde op twee jaar tijd, koos Dixon voor rapporteringplatform BrightAnalytics.

 

Als rekruteringskantoor zoekt het Antwerpse Dixon niet alleen de geknipte nieuwe medewerker voor zijn talrijke klanten, het bedrijf schakelt ook freelancers in voor tijdelijke opdrachten én detacheert eigen consultants binnen engineering en finance. En dat laatste loopt als een trein: waar er in 2017 nog 25 consultants op de payroll stonden, zullen dat er eind 2019 ruim 100 zijn.

Ondernemen op een professioneler niveau

“Toen we eigen mensen begonnen te detacheren en beslisten om ons op te splitsen in een viertal vennootschappen, beseften we dat Excel niet langer volstond voor onze financiële rapportering. De managers van de verschillende divisies hadden elk hun eigen verwachtingen, en we wilden hen zo veel mogelijk transparantie geven”, vertelt Tom Ceusters, Manager Office & Administration.

Dixon & Company – dat vanuit puur en onversneden ondernemerschap ontstaan en gegroeid was – besloot om te professionaliseren. “Al tijdens ons eerste gesprek met BrightAnalytics wist ik: dit is geen leverancier, dit wordt een partnership. We zagen meteen potentieel in de samenwerking, en voelden dat we te maken hadden met een partner die met ons zou meedenken. Wat ook opviel, was de flexibiliteit van het systeem. Al onze noden zouden ingevuld worden. Vandaag zijn we ruim anderhalf jaar verder. En de verwachtingen zijn meer dan ingelost.”

Immense tijdsbesparing

Al snel merkte Dixon & Company dat hun kwartaalrapporteringsproces naar een hoger niveau getild werd. “De tijdswinst bij de voorbereiding van onze kwartaalmeetings was immens. Vroeger moesten we de cijfers vaak nog ’s avonds laat doorsturen daags voor de vergadering, nu is alle data met één muisklik beschikbaar. Het enige wat wij nog doen, is dubbelchecken of we aan onze kant geen verwerkingsfoutje gemaakt hebben. Daarna zijn we zeker dat alles wat in het systeem staat, correct is. Dat we tijdens de kwartaalbespreking een kwalitatief, betrouwbaar systeem hebben dat ons live actuele én correcte cijfers toont, maakt een wereld van verschil. We kunnen erop bouwen.”

Sneller bijsturen

In de loop van 2019 besloot Dixon & Company om ook de operationele module van BrightAnalytics aan te schaffen. “Dat kaderde in ons streven om onze processen verder te optimaliseren”, zegt Tom. “Dankzij deze module – die financiële data, HR-data en CRM-gegevens linkt – slagen we erin om een aantal zaken samen te brengen, en interessante inzichten over onze consultants in kaart te brengen. Hoeveel dagen hebben ze gewerkt? Hoeveel opleiding kregen ze? Wie bleef wanneer thuis, en hoeveel brengt iedereen op? Dit verbeterde inzicht in onze consultancybusiness helpt ons om sneller knelpunten te detecteren en verhelpen.”

Tot slot noemt hij ook nog de proactieve aanpak van BrightAnalytics. “Situaties waar we in de toekomst mee te maken kunnen krijgen, zitten vaak al voor een groot stuk in hun oplossing verwerkt. Maar ook het feit dat we sámen bouwen aan onze onderneming, weten we te waarderen. Hebben we een bedenking of idee, dan volgt er op heel korte termijn een aanzet tot oplossing. Met enkele terugkoppelmomenten komen we doorgaans al erg snel tot resultaat. Dat is heel aangenaam”, besluit Tom.

logo flower

De voordelen van BrightAnalytics volgens Dixon & Company :

  • Een echte partner die proactief meedenkt
  • Futureproof platform dat nu al rekening houdt met de noden van morgen
  • Immense tijdsbesparing in financiële rapportering
  • Betrouwbaar, kwalitatief en stabiel systeem
  • Flexibele oplossing die afgestemd wordt op de noden van het bedrijf

Benieuwd wat BrightAnalytics voor u kan betekenen?