We kunnen de applicatie met een gerust hart laten draaien. BrightAnalytics monitort of alles goed verloopt.

-Sam Blanckaert, Manager Finance & IT
"Onze cijfers zijn op elk moment raadpleegbaar. Een internetconnectie en een paswoord volstaan."
- Sam Blanckaert, Manager Finance & IT

Modules in gebruik

Met één druk op de knop naar de juiste salesbeslissing

Wie met Sinterklaas of Pasen graag een chocoladefiguurtje snoept, heeft ongetwijfeld al kennisgemaakt met het West-Vlaamse Libeert. Dit familiebedrijf uit Komen verkoopt al zo’n 100 jaar chocoladeproducten, en dat over de hele wereld. Omdat de operationele rapportering een steeds grotere salesuitdaging werd, koos Libeert voor BrightAnalytics.

“Zo’n twee jaar geleden konden we er niet langer omheen: we moesten een manier vinden om de operationele rapportering voor onze sales efficiënter aan te pakken”, begint Sam Blanckaert, Manager Finance & IT. “Chocoladefiguren maken, is al 100 jaar onze specialiteit. Vandaag brengen we ook tabletten en pralines op de markt. En dat zowel in België als over de hele wereld. Maar salesbeslissingen nemen, was vaak omslachtig. Ons ERP-systeem was rijk aan data, maar we misten een goede rapporteringstool en een duidelijke communicatie over cijfers.”

Nauwelijks tijd moeten investeren

Na een grondige marktstudie koos Libeert voor BrightAnalytics. “Heel wat systemen bleken niet gebruiksklaar, ingewikkeld en toch prijzig. BrightAnalytics zei ons: ‘Lever de data, zeg wat je wil qua rapportering, en wij zorgen ervoor dat het draait.’ Ze namen de ontwikkeling van de rapporten volledig op zich. Ze pikten onze data op uit SAP, zetten ze op hun servers en maakten er rapporten mee die toegankelijk zijn voor de hele onderneming. Zelf hebben we er maar weinig tijd in moeten investeren.”

Elke nacht worden de data van Libeert opgeladen door BrightAnalytics. Daardoor kan het bedrijf elke dag de salesevolutie opvolgen, en dat op klant-, markt- en productniveau. Ook al blijft het om een IT-transactie gaan, toch maakt Sam zich geen zorgen. “We kunnen perfect opvolgen of er niets misgelopen is. Dat is nog nooit gebeurd, maar als het zou voorvallen, weten we dat we meteen op de hoogte zijn en snel kunnen schakelen. Ook BrightAnalytics monitort dit overigens. We kunnen de applicatie dus met een gerust hart laten draaien.”

Dagelijks inzicht in resultatenrekening en balans

Ook op financieel vlak koos Libeert niet veel later voor BrightAnalytics. “Vroeger werkten we in Excel. Vandaag hebben we dankzij de financiële module dagelijks inzicht in onze resultatenrekening en balans. Het systeem toont onze cijfers op de manier waarop dat voor ons handig is. Doordat het ook grafisch sterk is, ogen de rapporten mooi en aantrekkelijk. Rapporteren aan het management is meteen een pak makkelijker geworden. Pijnpunten in onze verschillende afdelingen leggen we snel bloot, en na overleg sturen we bij waar nodig.”

Verschillende afdelingen, één taal

Dat de tool van BrightAnalytics via de cloud werkt, vindt Sam een voordeel. “Zo zijn onze cijfers op elk moment raadpleegbaar. Een internetconnectie en een paswoord volstaan. We kunnen bovendien perfect autorisaties opzetten, en dus bepalen wie wat kan zien. Finance en rapportering zijn daardoor vandaag een gedeelde verantwoordelijkheid geworden. Onze performance inzichtelijk maken gaat sindsdien niet alleen razendsnel, we spreken ook allemaal dezelfde taal als het op cijfers aankomt.”

logo flower

De voordelen van BrightAnalytics volgens Libeert:

  • Gebruiksvriendelijk én gebruiksklaar
  • Toegankelijke rapporten voor de hele onderneming
  • Inzicht in de sales op klant-, markt- en productniveau
  • Dagelijks zicht op de resultatenrekening en balans
  • Grafisch sterk en aantrekkelijk

Benieuwd naar wat BrightAnalytics voor u kan betekenen?