Tijd de we vroeger besteedden aan rapporten maken, gebruiken we nu om dieper in de cijfers te duiken.

-Vincent Bruyneel, CFO
"We zijn een groep vennootschappen met elk onze eigenheden. BrightAnalytics bundelt die complexiteit in één inzichtelijke tool."
- Vincent Bruyneel, CFO

Gebruikte connectoren

Modules in gebruik

Finance op een sneller, accurater en effectiever niveau

In een prachtig pand aan het Zuid in Antwerpen huist het dynamische November Five: een digitale accelerator die zich toespitst op de ontwikkeling van digitale toepassingen, strategieën en transformaties. Toen daar na verloop van tijd ook bijkomende ventures uit voortvloeiden, besloot November Five voor BrightAnalytics te kiezen. “Sindsdien sturen we ons bedrijf proactief in plaats van reactief”, vertelt CFO Vincent Bruyneel. “Zo geven we richting aan November Five én aan onze vennootschappen.”

Het begon allemaal op 5 november 2008. Met een appbedrijfje en 4 enthousiaste partners. Elf jaar later is November Five uitgegroeid tot een end-to-endleverancier van digitale oplossingen. “Door de jaren heen is ons aanbod enorm uitgebreid”, begint Vincent. “We buigen ons nu over alles wat klanten digitaal kan accelereren, en dat van product-strategie, definitie en ontwikkeling tot het bouwen van “proof of concepts”. Dit leidde tot de oprichting van een aantal bijkomende ventures, waarvan er tot op vandaag nog 3 in onze portfolio zitten.” De omzet van het bedrijf groeide mee: van een aanvankelijke 250.000 euro, tot een geconsolideerde 8.5 miljoen euro vandaag.

Eenvoudig, intuïtief en altijd accuraat

Gaandeweg ontstond ook de nood om finance en controlling op een efficiëntere manier aan te pakken. Finance Manager Ralph Van Tongelen licht toe: “Tot dan werkten we enkel in Excel. Een goede rapporteringstool zou het ons makkelijker maken. Op basis van een assessment met Deloitte nodigden we twee leveranciers uit voor een demo, waaronder BrightAnalytics. De eerste leverancier bleek zich eerder op boekhoudkantoren te richten, maar toch waren we van hun demo al erg onder de indruk. Toen we echter de mogelijkheden van BrightAnalytics zagen, waren we positief verrast. Het was zo eenvoudig en intuïtief opgevat! We konden realtime data en geconsolideerde cijfers zien, cashforecasts maken, en onze leveranciers en klanten opvolgen. Een week later tekenden we de bestelbon, en nog een week later was alles up-and-running.”

Diverse vennootschappen in één tool

Dat de tool November Five toegang geeft tot de gegevens van al haar vennootschappen, is een belangrijke troef. “Een complexe hoeveelheid data van verschillende bedrijven zit nu geconsolideerd samen in één tool. Bovendien houdt BrightAnalytics rekening met de eigenheden van al die vennootschappen: November Five focust vooral op diensten, maar de ventures meer op SaaS-licenties”, zegt Ralph. “En omdat de tool rechtstreeks connecteert met ons boekhoudpakket via een automatische synchronisatie, weten we dat de cijfers altijd accuraat zijn. Het risico op fouten is hierdoor ook tot een minimum herleid door automatische link met boekhoudpakket. En dan is er nog de versnelling van ons rapporteringsproces: tijd die we vroeger besteedden aan rapporten maken, gebruiken we nu om dieper in de cijfers te duiken.”

Proactief richting geven in plaats van reactief

Het verbeterde inzicht in de financiële performantie heeft ervoor gezorgd dat November Five sneller, accurater én effectiever werkt. “Vandaag sturen we ons bedrijf proactief aan in plaats van reactief. We managen meer op basis van budgetten, forecasts en scenario’s. Bovendien krijgt iedereen zowel operationele als financiële KPI’s en targets. Zo geven we vanuit Finance niet alleen financieel maar ook strategisch richting aan November Five en de andere ventures”, zegt Vincent. “De managers van die vennootschappen hebben bovendien rechtstreeks toegang tot het systeem. Ook zij kunnen dus realtime zien waar ze staan en analyses en rapporten consulteren. Dat maakt hen meer direct betrokken met het operationele en het financiële luik van onze organisatie. BrightAnalytics maakt financiële cijfers inzichtelijk voor mensen die niet financieel geschoold zijn. En dat is een belangrijke meerwaarde.

Tot slot geeft Vincent aan dat het gebruik van de rapporteringstool ook zorgt voor meer vertrouwen bij de bancaire en investeerder-relaties van het bedrijf. “Ratio’s zoals solvabiliteit, cash burn en afwijkingen op leading indicators volgen we vandaag veel sneller op. Het feit dat we dit doen én dat een bank of investeerder hier sneller inzicht in krijgt, geeft hen het vertrouwen dat we als groep wel degelijk on top of things zijn”, besluit Vincent.

logo flower

De voordelen van BrightAnalytics volgens November Five

 • Eenvoudig en intuïtief opgezet
 • Toegang tot complexe hoeveelheid data van meerdere diverse vennootschappen
 • Cijfers altijd accuraat dankzij rechtstreekse link met boekhoudpakket
 • Versneld rapporteringsproces
 • Financiële cijfers inzichtelijk voor niét-financieel geschoolden
 • Meer vertrouwen bij de bancaire relaties

Benieuwd wat BrightAnalytics voor u kan betekenen?

 • Wie is BrightAnalytics?

  BrightAnalytics is een dynamisch en groeiend technologiebedrijf. Ons doel is om organisaties te helpen hun managementrapportageprocessen te stroomlijnen. Blijf op de hoogte van een veranderende bedrijfsomgeving en groei snel en duurzaam!

 • Wie is het doelpubliek van BrightAnalytics?

  BrightAnalytics richt zich op de financiële profielen in de organisatie die zich bezig houden met rapportering. Onze focus ligt op de CEO’s en CFO’s binnen de organisatie.

 • Waarom BrightAnalytics gebruiken als CFO?

  Ons rapporteringsplatform genereert strategische rapporten zodat je als CFO meer tijd hebt om cijfers te interpreteren.