Altijd alle cijfers bij de hand, op een overzichtelijke manier.

- Philippe Van den Bossche, Director CFO-services
"We zijn business partners. Met BrightAnalytics helpen we onze klanten om beter te doen."
- Philippe Van den Bossche, Director CFO-services

Modules in gebruik

Accountant van de toekomst

Wat goed is, krijgt navolging. Audit- en accountancykantoor VGD maakte voor het eerst kennis met BrightAnalytics toen het zelf een oplossing zocht om managementrapporteringen vlotter en toegankelijker te maken. Al na de eerste maanden was de toegevoegde waarde van BrightAnalytics zo groot dat VGD het pakket voortaan ook bij klanten voorstelt.

In een niet eens zo ver verleden combineerde VGD Excel-sheets en onderdelen uit het boekhoudpakket om het eigen management te informeren over de bedrijfsresultaten. “Maar het manuele werk is een gigantisch tijdsverlies en verhoogt de kans op fouten. Met BrightAnalytics hebben we alle cijfers bij de hand. Op een overzichtelijke manier. De managementrapporten zijn een enkele pagina. En bij vragen zoomen we makkelijk in op de achterliggende cijfers. Tot in detail”, vertelt VGD-CFO Marc Christiaens. Meteen zorgt het BrightAnalytics-platform ook voor een eenvoudig debiteurenbeheer én voor een efficiënte interne communicatie.

Business partners

Bovendien is VGD meer dan een gebruiker van BrightAnalytics. Het is een partner. Het systeem bieden ze ook aan hun klanten aan. En dat is geen toeval. “We streven ernaar om de accountant van de toekomst te zijn. Intelligente technologie zoals BrightAnalytics speelt daar een essentiële rol in. Door boekhoudkundige processen te digitaliseren en automatiseren ontstaat meer tijd voor analyse. En dat zorgt voor een beter inzicht in het bedrijfsbeleid en betere beslissingen. Ook voor onze klanten”, weet Philippe Van den Bossche, director van de nieuwe afdeling CFO-services. “We zijn meer dan accountants die cijfers verwerken. We zijn business partners: we begeleiden onze klanten om beter te doen.”

Voorloper in technologie

Als accountancy- en auditkantoor gericht op familiale ondernemingen profileert VGD zich als een voorloper in financiële dienstverlening gekoppeld aan IT-mogelijkheden. Zo lanceerden ze met ToCo eerder al een online klantenportaal. De snelheid, betrouwbaarheid en het gebruiksgemak van BrightAnalytics sluiten daar perfect op aan. “De meerwaarde die BrightAnalytics voor ons levert, kan ook voor onze klanten enorme voordelen genereren.

Met de tool heb je geen financiële opleiding nodig om cijfers te begrijpen. De analyse gebeurt automatisch. Als specialisten laat het ons toe om onze klanten nog meer en beter op te volgen en actief te adviseren. Zo geven we bedrijfsleiders een beter inzicht in hun bedrijf. Ook zij die vandaag afgaan op hun buikgevoel”, aldus Marc Christiaens.

logo flower

De voordelen van BrightAnalytics volgens VGD:

  • De snelheid, betrouwbaarheid en gebruiksgemak
  • Tijdsbesparend
  • Inzoomen tot in het kleinste detail
  • Meer tijd voor analyse

Benieuwd wat BrightAnalytics voor u kan betekenen?