5 redenen waarom bedrijven voor BrightAnalytics kiezen

Eerst en vooral willen we het team van LucaNet erkennen. Zij zagen net als wij een probleem in de markt en bouwden een oplossing voor geconsolideerde rapportering.

Wilt u meer weten over BrightAnalytics als alternatief voor LucaNet?
Lees dan zeker verder.

5 redenen waarom bedrijven BrightAnalytics verkiezen voor hun management rapportering

1. Perfect afgestemd op uw bedrijf

Het BrightAnalytics-platform is een laag bovenop uw systemen (boekhoudsysteem(en) / ERP / CRM / ATS / etc.). Het platform maakt direct verbinding met deze systemen, waardoor u de focus kunt verleggen van het verzamelen naar het analyseren van gegevens en het genereren van waardevolle inzichten.

Alle logica is in het platform ingebouwd, zodat u direct kunt starten met het automatiseren van uw rapportering. De drie modules van BrightAnalytics bundelen alle financiële en operationele gegevens in transparante en gebruiksvriendelijke dashboards, zodat u een 360° overzicht krijgt van de gehele organisatie.

LucaNet alternatief - De rapportering modules van BrightAnalytics: financiële rapportering, cash rapportering en operationele rapportering

2. Een snelle, intuïtieve en dynamische interface

LucaNet alternatief - Intuïtief en gebruiksvriendelijk platform van BrightAnalytics

De feedback die we krijgen van ons brede klantenbestand is dat onze tool gemakkelijk te gebruiken is, zowel voor financials als voor niet-financials. Met slechts een halve dag training, gaat u in een mum van tijd aan de slag met het platform.

U kunt gemakkelijk wijzigingen aanbrengen in structuren, mappings, dashboards, gebruikerstoegang, enz. Wij leggen de sleutels in uw handen. Dit in tegenstelling tot de klassieke BI-tools waar alle wijzigingen door een in- of externe specialist moeten worden doorgevoerd.

Laat u echter niet misleiden, een eenvoudig te gebruiken product betekent niet eenvoudig. De BrightAnalytics tool is in de loop der jaren ontwikkeld om complexe zaken in een paar klikken te automatiseren.

Met BrightAnalytics kunt u slepen en plakken, spelen met verschillende analytische dimensies, en doordrillen tot op factuurniveau. Wanneer IC eliminaties niet op nul uitkomen, bieden wij een intercompany matching tool, waarmee u ontbrekende boekingen in een kwestie van seconden kunt identificeren. U hoeft geen tijd meer te verspillen met het zoeken naar fouten in uw boekhoudpakketten.

3. Betrouwbaar en geïntegreerd

LucaNet alternatief - Automatische health check controle door BrightAnalytics

BrightAnalytics zorgt ervoor dat de gegevens op het platform altijd 100% in overeenstemming zijn met het bronsysteem (boekhoud-, ERP-, of CRM-pakket). De ingebouwde health check zorgt ervoor dat er geen discrepanties zijn tussen wat er gerapporteerd wordt en wat er geboekt is. Als u bijvoorbeeld een nieuwe grootboekrekening aanmaakt in uw softwarepakket, ontvangt u per e-mail een melding dat er een mapping nodig is naar de juiste P&L-structuur.

Hebben we al gezegd dat we met elk systeem kunnen koppelen (zowel cloudgebaseerde als on-premise systemen)? Op dit moment hebben we meer dan 150 integraties beschikbaar. Als uw softwarepakket niet op die lijst staat, zijn we trots op het feit dat we de connector in een paar dagen kunnen maken – het is gewoon wat we doen.

BrightAnalytics synchroniseert elke nacht de data tussen uw bronsysteem en het platform, zodat u altijd kijkt naar de meest recente beschikbare data. In afsluitende periodes wilt u dit misschien zelfs meerdere keren per dag doen om het eindresultaat te controleren op basis van de laatste boekingen. Druk gewoon op “refresh”.

4. 360° rapportering, altijd en overal raadpleegbaar

LucaNet alternatief - Krijg een 360° overzicht van de gehele organisatie met de extra operationele rapporteringsmodule

Het BrightAnalytics-platform is niet beperkt tot alleen financiële rapportering. U kunt ook cash rapporteren en operationele KPI’s analyseren. Dit geeft u een 360° overzicht van uw organisatie.

Onze cash oplossing bestaat enerzijds uit de debiteuren en crediteuren agings en anderzijds uit een cash forecast. Op het vlak van operationele rapportering koppelen we met ERP, CRM, tijdregistratiesystemen, ATS en TMS-systemen om inzicht te krijgen in marges, topklanten, sales funnels, factureerbare uren, projectinformatie, enz. Als u de gegevens beschikbaar heeft in een systeem, data warehouse of Excel – kunnen wij verschillende weergaven en inzichten genereren die waardevol zijn voor uw bedrijf.

5. Engagement

LucaNet alternatief - toegangscontrole met BrightAnalytics

Een cloud-gebaseerde oplossing biedt vele voordelen. Het grootste voordeel is misschien wel de betrokkenheid en het eigenaarschap die u binnen uw organisatie creëert. Met het BrightAnalytics-platform kunt u meerdere mensen toegang geven en beperken wat zij kunnen zien.

“Het platform is vooral gebruiksvriendelijk en eenvoudig. Bovendien kunnen we zelf snel rapporten opzetten én beheren!”
– Stefanie Destoop, Finance Manager
Ghistelinck logo

Ons team staat klaar om u een persoonlijke en uitstekende service te bieden.

 • Wat doet BrightAnalytics?

  Het is ons doel om zoveel mogelijk bedrijven te helpen groeien en hun ambities waar te maken door hen inzicht te bieden in de Corporate Performance van hun bedrijf. Daarvoor automatiseren wij de complexe rapporteringsprocessen van uw financiële, operationele en cash cijfers. Zo kan u te allen tijde de vinger aan de pols houden en sneller, maar gecontroleerd groeien.

 • Hoe werkt BrightAnalytics?
  1. Connecteer: BrightAnalytics legt connectie met boekhoud-, ERP- en CRM-systemen, en centraliseert alle data in het BrightAnalytics platform.
  2. Rapporteer: De standaard templates in BrightAnalytics zijn meteen instapkaar, maar kunnen ook aangepast worden naar ieders wensen.
  3. Analyseer: De management rapporten en dashboards bieden een schat aan informatie, en geven meteen helder inzicht in de cijfers van de gehele organisatie.
  4. Engageer: De duidelijke rapporten helpen de business strategie en de uitvoering ervan beter te stroomlijnen, en garanderen transparantie binnen het bedrijf.

 • Welke verschillende modules biedt BrightAnalytics aan?

  BrightAnalytics biedt 3 verschillende rapportering modules aan: financiële rapportering, cash rapportering en operationele rapportering. Zo kunnen alle afdelingen binnen een bedrijf volledig en tot in detail gemonitord worden.