Security en technologie.
Bright prioriteiten

Bij BrightAnalytics begrijpen we dat data een belangrijk onderdeel van u bedrijf vormt. We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat data veilig is en risico’s worden verminderd. Met mensen, met technologie en met processen.

BrightAnalytics is ISO 27001:2022 gecertificeerd

Wat is ISO 27001? 

ISO 27001 is een internationale standaard voor het beheren van informatiebeveiliging. Het beschrijft de beste praktijken voor een ISMS (Information Security Management System). Het zorgt ervoor dat organisaties een methodologische aanpak en een raamwerk hebben opgezet om persoonlijke en gevoelige gegevens te beschermen, risico’s effectief te beheren en te voldoen aan de regelgeving inzake gegevensbescherming. 

Hoe voldoet BrigthAnalytics aan de ISO 27001-standaarden

Bij BrightAnalytics voldoen we niet alleen aan de ISO 27001:2022 – standaarden, we integreren ze in de kern van onze activiteiten om het hoogste niveau van gegevensbeveiliging voor onze klanten te waarborgen. Dit is hoe we het realiseren:

BC Certified logo ISO 27001 2022 RVA ENG zwart 1 1

atom-alt

Policy Development and Enforcement

Onze veiligheidsrichtlijnen zijn uitgebreid, helder en worden strikt gehandhaafd binnen onze organisatie. We evalueren en actualiseren deze richtlijnen regelmatig om te blijven inspelen op de voortdurende veranderingen in de gegevensbeveiliging om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de ISO 27001:2022 -standaarden.

atom-alt (2)

Comprehensive Risk Management

We passen een proactieve aanpak toe in risicobeheer, waarbij we voortdurend potentiële beveiligingsdreigingen identificeren, analyseren en aanpakken. Dit omvat regelmatige risico-evaluaties en de uitvoering van strategische maatregelen om geïdentificeerde risico’s te verminderen.

atom-alt (5)

Employee Training and Awereness

Omdat we begrijpen dat human factors een essentiële rol spelen in gegevensbeveiliging, organiseren we uitgebreide en voortdurende trainingsprogramma’s voor ons personeel. Deze programma’s zijn ontwikkeld om een cultuur van bewustzijn rondom veiligheid te stimuleren en ervoor te zorgen dat alle teamleden de kennis en vaardigheden hebben om onze beveiligingsstandaarden te handhaven.

atom-alt (1)

Access Controls

Toegang tot gevoelige gegevens is strikt gereguleerd en wordt continu gecontroleerd. We hanteren een gelaagd toegangsmodel, waarbij personen alleen toegang hebben tot de gegevens die nodig zijn voor hun functie. Dit wordt versterkt door het gebruik van multi-factor authenticatie en regelmatige toegangscontroles.

atom-alt (3)

Incident Response and Recovery

Bij een onwaarschijnlijk beveiligingsincident hebben we een bijpassend reactieplan paraat. Dit plan stelt ons in staat om snel en effectief te reageren en eventuele gevolgen te beperken, waardoor potentiële schade aan onze klanten wordt geminimaliseerd en we snel kunnen terugkeren naar normale bedrijfsactiviteiten.

atom-alt

Continuous Monitoring and Auditing

Onze beveiligingssystemen en processen worden voortdurend gemonitord en ondergaan regelmatig interne en externe audits. Dit helpt ons om te voldoen aan de ISO 27001:2022-standaarden en om eventuele mogelijke kwetsbaarheden snel te identificeren en te verhelpen.

hFPpCT0sC 1024x576 1

Data beveiliging en naleving 

Bij BrightAnalytics zorgen we voor de hoogst mogelijke beveiliging en naleving van uw gegevens door deze veilig te hosten in een hypermodern datacenter (eveneens ISO 27001-gecertificeerd) in België. Deze strategische keuze biedt niet alleen robuuste bescherming en optimale connectiviteit, maar sluit ook aan bij de strikte regelgeving voor gegevensbescherming van de Europese Unie, inclusief de GDPR. Onze toewijding aan deze normen weerspiegelt ons belofte van vertrouwen en transparantie, en biedt u gemoedsrust en betrouwbaarheid in het beheer van uw gevoelige informatie.

Data verantwoordelijkheid 

Uw vertrouwen in ons om uw gegevens verantwoordelijk te beheren, nemen we zeer serieus. De ISO 27001-certificering is een bewijs van onze inzet voor gegevensbeveiliging. Maar het gaat niet alleen om naleving; het gaat erom een cultuur van veiligheid en transparantie op elk niveau van onze organisatie op te bouwen.

Continue verbetering 

We geloven in voortdurende verbetering. Onze reis eindigt niet met het behalen van de ISO 27001-certificering. We zijn toegewijd aan regelmatige evaluatie en actualisatie van onze beveiligingspraktijken om ervoor te zorgen dat we altijd voorop blijven lopen op het gebied van gegevensbeveiliging.

 

Vragen? Aarzel zeker niet ons te contacteren!

Onze ontwikkelaars en bedrijfsanalisten staan achter u.