Software platform BrightAnalytics trekt naar Nederland

TRENDS – Het fintechbedrijf is de opstartfase ontgroeid en begint in Nederland aan zijn internationale groei.

Het softwareplatform van het West-Vlaamse BrightAnalytics verbindt financiële gegevens van een bedrijf aan operationele data. Het fintechbedrijfje is de opstartfase ontgroeid en begint in Nederland aan zijn internationale groei. “Tot begin dit jaar wachtten we gewoon tot onze telefoon ging.”

Terwijl de meeste jonge technologiebedrijfjes jaren nodig hebben om rendabel te worden, was het in 2014 opgerichte BrightAnalytics meteen zelfbedruipend. Terwijl heel wat ondernemers in de opstartfase een beroep doen op begeleidingstrajecten van acceleratoren, dopten de drie oprichters van het fintechbedrijf hun eigen boontjes. Terwijl het gros van de start-ups elkaar opzoekt en zich vestigt in de grote steden, opereert BrightAnalytics vanuit Hooglede, niet ver van Roeselare.

“Financiële en operationele data groeien almaar meer naar elkaar toe. Je kunt ze beter samen beheren.”
Jürgen Ingels, voorzitter BrightAnalytics

BrightAnalytics gaat dit jaar richting een omzet van 2 miljoen euro, maar staat pas aan het begin van zijn internationalisering. “Tot begin dit jaar wachtten we gewoon tot onze telefoon ging. Klanten brachten nieuwe klanten aan”, zegt Merijn Demuynck. “De opstartfase is achter de rug, we komen nu in de groeifase.”

BrightAnalytics trekt dus naar het buitenland. Nederland is de eerste stop. “We hadden al Nederlandse klanten, maar die waren toevallig binnengewaaid”, vertelt Bogaert. “Nu wordt het een echte lancering. We gaan proactief de markt op.”

Verder lezen? Het hele artikel vind je hier.

 

Bron: Trends magazine, 19/09/2019