Optimaliseer uw financiële processen

Ontdek hoe de geautomatiseerde workflows van BrightAnalytics je financiële processen optimaliseren. Ontdek de voordelen van standaard en gepersonaliseerde workflows en hoe ze de efficiëntie en nauwkeurigheid in uw bedrijf verbeteren.

Optimaliseer je financiële processen met geautomatiseerde workflows van BrightAnalytics

Tegenwoordig is efficiëntie in financiële processen van cruciaal belang. Bedrijven streven ernaar om nauwkeurige, tijdige en betrouwbare financiële gegevens om de prestaties te optimaliseren en strategische besluitvorming te ondersteunen. Workflows zijn essentieel voor het automatiseren van dagelijkse taken en het verminderen van handmatig werk binnen een organisatie.

Hier komt BrightAnalytics in beeld. Het biedt geavanceerde geautomatiseerde processen die ervoor zorgen dat gegevens correct passen in de verschillende toepassingen binnen BrightAnalytics. Deze processen zijn volledig geautomatiseerd door BrightAnalytics en volgen een consistente volgorde, wat consistentie en betrouwbaarheid garandeerd.

Wanneer BrightAnalytics wordt geïmplementeerd, zijn er al verschillende standaardworkflows aanwezig om uw gegevens te verfijnen. Deze workflows omvatten een breed scala aan functies om ervoor te zorgen dat essentiële activiteiten soepel verlopen zonder uitgebreide set-up. Daarnaast kunnen in samenwerking met de klant aangepaste workflows worden gemaakt om te voldoen aan unieke bedrijfsbehoeften. Het gebruik hiervan heeft veel voordelen:

  • Efficiëntie en automatisering: vermindert handmatige inspanningen door automatisering
  • Consistentie en betrouwbaarheid: zorgt voor betrouwbare en consistente gegevensverwerking
  • Geen uitgebreide installatie: Vergemakkelijkt een soepele werking
  • Aanpasbaarheid:: Voldoet aan unieke bedrijfsbehoeften met aangepaste workflows
  • Verbeterde focus: stelt werknemers in staat zich te richten op strategisch en innovatief werk

Het beste voorbeeld van aangepaste workflows is de automatisering van allocaties. Deze workflows maken kostenbeheer effectiever en geven een beter inzicht in de kostenstructuur. Door middel van allocaties kunnen overhead- of algemene kosten die niet direct kunnen worden toegewezen aan specifieke kostenplaatsen, projecten, afdelingen enzovoort, nauwkeurig worden verdeeld over deze verschillende dimensies.

Deze workflows ondersteunen ook meerdere grondslagen voor kostentoewijzing, waaronder methoden op basis van omzet, percentages of kostenstuurprogramma’s zoals Full-Time Equivalents (FTE’s). Deze flexibiliteit maakt een meer op maat gemaakte benadering van kostenverdeling mogelijk, die de unieke behoeften en structuur van de organisatie weerspiegelt. Bovendien, door kosten te herverdelen op basis van actuele behoeften en prestaties, helpt de workflow bij het optimaliseren van budgetplanning en -beheer. Het gebruik van combinaties van analytische dimensies, structuurregels, rekeningen, … zorgt ervoor dat elke kost op de meest geschikte manier wordt toegewezen, wat de nauwkeurigheid in financiële rapportage verbetert.

Aangepaste workflows bieden ook heel wat andere voordelen. Ten eerste kunnen ze aanpassingsboekingen automatiseren, zoals boekingen die maandelijks terugkeren. Dit vermindert handmatige herhaalde invoer, minimaliseert het risico op fouten en zorgt voor een soepele verwerking van financiële routinetransacties.

Een ander belangrije functie is het gebruik van ‘flip accounts’, waarbij rekeningnummers worden toegewezen aan activa of passiva op basis van hun maandelijks saldo: positief of negatief. Deze dynamische toewijzing garandeert dat financiële overzichten de meest accurate gegevens weergeven.

Bovendien kunnen uitgaven en kosten automatisch worden toegewezen aan de juiste boekhoudperiode, in overeenstemming met het matchingprincipe in de boekhouding. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat de kosten worden gekoppeld aan de opbrengsten die ze genereren, waardoor een duidelijker en nauwkeuriger financieel overzicht ontstaat.

Samenvattend zijn aangepaste workflows een krachtig instrument voor het verbeteren van kostenbeheer binnen een organisatie. Ze bieden beter inzicht in de kostenstructuur en maken nauwkeurige verdeling van uitgaven mogelijk. Dit vermindert onnodige kosten, ondersteunt betere financiële beslissingen en optimaliseert budgetten die aansluiten bij de organisatiedoelen. Dit verhoogt uitiendelijk de efficiëntie en effectiviteit in financieel beheer.

Om uw platform vanaf het begin soepel te laten draaien, zijn standaard workflows essentieel. Daarom maken we gebruik van workflows voor resultaatverwerking, die openingssaldi creëren, automatische intercompany eliminaties uitvoeren en zorgen voor een soepele omrekening van valutakoersen.

Door gebruik te maken van deze geautomatiseerde workflows kunnen bedrijven de nauwkeurigheid, efficiëntie en betrouwbaarheid van hun financiële processen verbeteren. BrightAnalytics zorgt voor naadloze financiële verwerking, beheer van intercompany-transacties, consolidatie en transacties in meerdere valuta, wat leidt tot nauwkeurige en efficiënte financiële rapportage. Omarm de kracht van automatisering met BrightAnalytics en til je financieel beheer naar een hoger niveau, versterk je concurrentiepositie en leg een solide basis voor groei en succes in een dynamische omgeving.