Over al onze bedrijven heen, willen we dezelfde financiële taal spreken. BrightAnalytics stelt ons daartoe in staat.

-Johan Ehlinger, Group Business Controller
Densiq testimonial BrightAnalytics
"Er zijn tal van voordelen: eenvoud, gebruiksvriendelijk, prijs, eenvoudige en snelle installatie en stabiliteit."
- Johan Ehlinger, Group Business Controller

Gebruikte connectoren

Modules in gebruik

The Holy Grail

DENSIQ over vertrouwen en eenvoud

Eén toegangspunt tot een massa aan financiële gegevens van verschillende bedrijven verspreid over Europa: de Zweedse marktleider in afdichtingsoplossingen DENSIQ begreep meteen de meerwaarde die BrightAnalytics te bieden heeft. “We vertrouwen mensen graag totdat ze het tegendeel bewijzen. Bij BrightAnalytics bleek ons gevoel juist te zitten.” CFO Richard Skoglund en Group Business Controller Johan Ehlinger delen hun eerste ervaringen met BrightAnalytics vanuit het hoofdkantoor van het bedrijf in Göteborg, Zweden.

Eén waarheid

Als geval van de snelle groei en geografische diversiteit had DENSIQ te kampen met verschillende soorten financiële gegevens en systemen. De bedrijven gebruikten allemaal verschillende ERP systemen, waardoor het moeilijk was om te consolideren en ‘dezelfde financiële taal te spreken’. Richard Skoglund, CFO: “Het ontbrak ons aan een uniforme benadering om naar data te kijken. We hadden ‘één waarheid’ nodig en bij voorkeur hetzelfde ERP systeem in alle landen, dus we overwogen om in alle landen een compleet ander en gemeenschappelijk ERP systeem te implementeren. Maar de overwogen oplossing bleek erg duur wat we moeilijk konden verdedigen tegenover onze Raad van Bestuur, vooral omdat verschillende bedrijven onlangs nieuwe ERP systemen hadden geïmplementeerd.” Toen werd DENSIQ benaderd door Lucas Carette van BrightAnalytics Sweden. Skoglund vervolgt: “Dit was een telefonisch contact, laat in het voorjaar van 2021. De oplossing van BrightAnalytics bleek spot-on te zijn. Ik ging naar mijn controller Johan en zei: ‘Ik denk dat ik de Holy Grail heb gevonden!’ “.

Na enkele online demonstraties besloot DENSIQ een overeenkomst te tekenen met BrightAnalytics. De redenen voor hun beslissing liggen voor de hand. Skoglund: “In principe is BrightAnalytics een ‘connector’, een laag bovenop elk ERP in onze verschillende bedrijven.” Ehlinger vervolgt: “Het maakt het mogelijk om eenvoudig gegevens te extraheren in één, uniform platform. Het biedt een eigen oplossing voor het creëren van een datawarehouse. Het is alsof al onze bedrijven hetzelfde ERP systeem hebben.” De voordelen zijn volgens DENSIQ talloos: eenvoud, gebruiksvriendelijk, prijs-kwaliteitverhouding, eenvoudige en snelle installatie en stabiliteit.

Waardevolle inzichten

De installatie van BrightAnalytics was blijkbaar een ‘fluitje van een cent’. Ehlinger: “Het meeste werk werd door het BrightAnalytics team gedaan. Nauwelijks een maand na het ondertekenen van de overeenkomst was BrightAnalytics up and running. Er was niet meer dan een paar uur training nodig om iedereen met het systeem te laten werken.” Skoglund: “Zelfs onze CEO, die geen financiële achtergrond heeft, speelt nu met onze financiële gegevens. Het stelt hem in staat waardevolle nieuwe inzichten te verkrijgen.”

Omdat de uitrol van BrightAnalytics pas in de zomer van 2021 dateert, zijn nog niet alle functionaliteiten geïnstalleerd of benut. Skoglund: “We groeien door nieuwe bedrijven over te nemen. Een volgende stap zal zijn om BrightAnalytics te installeren bij onze nieuwe acquisities.” Vervolgens zullen budgettering en forecasting op het menu van BrightAnalytics staan. Zowel Skoglund als Ehlinger kijker ernaar uit: “We hebben vertrouwen in het succes van onze samenwerking met BrightAnalytics. Wij zijn Zweden, weet u: wij vertrouwen mensen tot ze het tegendeel bewijzen. BrightAnalytics heeft ons gelijk bewezen.”

logo flower

The benefits of BrightAnalytics according to DENSIQ:

  • One single version of the truth
  • All speak the same financial language
  • Simple, user-friendly and easy
  • Value for your money
  • Fast and stable installation

Wondering what BrightAnalytics can mean for you?

Densiq logo

About DENSIQ

Swedish DENSIQ is a market leader offering total solutions in the field of sealing technology to mainly the Nordic process industry. It offers a wide range of sealing products, as well as services and engineering. With about 150 employees and a turnover of approximately 300 million SEK, it has offices and clients in Sweden, Norway, Denmark, Finland but also Liechtenstein and Austria.