Prachtige grafieken: daar kijk ik doorheen. Veel belangrijker vind ik dat de basis goed zit.

-Jean-Paul Verdult, CFO
"Ze snappen ons, denken mee, staan open voor onze ideeën en zijn net als wij dynamisch. Dat vind ik een fijne manier van werken."
- Jean-Paul Verdult, CFO

Modules in gebruik

Dynamisch bedrijf, dito rapporteringstool

Met pakweg 30 jaar bedrijfservaring op de teller – waarvan 20 jaar in accountancy – legde Jean-Paul Verdult de lat meteen hoog toen hij aantrad als CFO bij de Magnum Heating Group in Nederland. Een van de eerste uitdagingen die hij met veel enthousiasme aanging, was het vinden van een dynamische financiële rapporteringstool voor het bedrijf. En dat deed hij: bij BrightAnalytics.

 

“In mijn loopbaan heb ik heel wat financiële en administratieve softwarepakketten zien voorbijkomen”, begint Jean-Paul. “Ze worden altijd mooi verkocht, maar ga je ermee werken, dan loop je al snel tegen hindernissen aan. Prachtige grafieken: daar kijk ik doorheen. Veel belangrijker vind ik het dat de basis goed zit. Toen we – op aanraden van onze aandeelhouder – in contact kwamen met BrightAnalytics, heb ik hen dan ook het vuur aan de schenen gelegd.”

Tijd voor automatisatie

De Magnum Heating Group was op dat moment uitgegroeid tot een dynamische organisatie met meerdere nationale en internationale BV’s, een handelsmaatschappij en een fabriek. De nood aan een efficiënte, dynamische rapporteringstool was groot. Dat bleek nog maar eens toen het bedrijf werd overgenomen door investeringsmaatschappij Smile. “Tot dan toe behielpen we ons met Excel, Speedbooks en een zelf gebouwd rapportagemodel. Maar dat volstond niet meer nu we de financiële gegevens wilden kunnen belichten vanuit diverse invalshoeken, en constant groeiden in volume en aantal entiteiten.”

Jean-Paul wilde met één figuurlijke druk op de knop kunnen zien wat er in zijn bedrijf gebeurde. En dat mocht zich niet beperken tot inzicht in winst, verlies, P&L of de balans. “Het was tijd voor een geautomatiseerd, dynamisch en tijdsefficiënt pakket. Waarin we makkelijk nieuwe bedrijven konden inpassen, en – ook op afstand – konden monitoren hoe een bedrijf er financieel voor stond. Op dezelfde manier als we dat voor ons moederbedrijf deden. Tijdens de overname merkten we dat ook de bank en de aandeelhouder vragende partij waren.”

Liquiditeitsprognose op maat

Bij BrightAnalytics vond Jean-Paul wat hij zocht. “Toen we kennismaakten en ze de tool kwamen voorstellen, merkte ik dat er niet gewoon een verkoper tegenover me zat, maar iemand die door de wol geverfd was. En dat is een goede basis om van te vertrekken. Er werd getoond wat er mogelijk was, gevraagd naar wat we nodig hadden, en in de diepte ingegaan op mijn vragen.”

Ondertussen is al bewezen dat hij de juiste keuze maakte, zo geeft hij aan. “We moesten er natuurlijk ook zelf mee aan de slag gaan. Er zit namelijk geen gebruiksaanwijzing bij de tool. BrightAnalytics motiveert ons om gewoon te doén, is bereikbaar bij vragen én denkt graag mee in functie van onze behoeftes.” Zo werd er op vraag van Jean-Paul een gedetailleerde liquiditeitsprognose uitgedacht. “Ik had er zelf ooit een gebouwd in Excel. BrightAnalytics heeft die nagebouwd, en vertrekt hiervoor van de gegevens in Exact. Dat geeft aan dat ze ons snappen, meedenken, openstaan voor onze ideeën en net als wij dynamisch zijn. Dat vind ik een fijne manier van werken.”

Coronaoverleg

En die liquiditeitsprognose blijkt vandaag dan ook nog eens belangrijker dan ooit, nu er andere regels gelden in de coronatijd. “Niemand weet wat er gaat gebeuren, en er is veel onzekerheid. Het gaat om overleven. Het draait vandaag veel minder om resultaat en balans, en veel meer om onze liquiditeit en debiteuren. Dan is het fijn om een systeem te hebben waarin je heel makkelijk dat soort gegevens naar boven kan halen. Voor onszelf, maar ook voor de bank die wil weten hoe we draaien, en voor onze aandeelhouders met wie we plots wekelijks coronaoverleg hebben.”

Jean-Paul geeft nog mee dat ook de CEO en het managementteam erg blij zijn met de komst van BrightAnalytics. “Zij kijken natuurlijk op een heel andere manier naar de cijfers dan ik. Ze zitten niet te wachten op overtollige ballast, maar willen vaak kerngetallen, omzetontwikkelingen, brutomarges en dergelijke meer zien. Eenvoudig uitgelegd, en met mooie beelden en grafieken. En ook zij zijn erg tevreden over de rapporteringstool van BrightAnalytics.”

logo flower

De voordelen van BrightAnalytics volgens Magnum Heating Group:

  • Dynamische tool, die mee beweegt met je bedrijf
  • Grote tijdsbesparing
  • Team dat meedenkt en openstaat voor onze ideeën
  • Niet gewoon mooi, maar kwaliteit tot in de diepte

Benieuwd wat BrightAnalytics voor u kan betekenen?