Onplezierige verrassingen? Die geven we geen kans! Wij blikken altijd vooruit op basis van actuele cijfers.

-Niels Zutterman, CFO
"We weten elke maand waar we staan en kunnen snel schakelen."
- Niels Zutterman, CFO

Modules in gebruik

Gecontroleerd groeien, zonder verrassingen

Het outsourcen van technisch personeel is booming business. Maxicon groeide snel, heel snel. Dat maakte het opvolgen van de cijfers behoorlijk complex. Dus zocht het management een manier om meer gecontroleerd te groeien, met actuele cijfers en duidelijke analyses. Sinds de integratie van BrightAnalytics beschikken ze op elk moment over de juiste data om de bedrijfsvoering bij te sturen waar nodig.

De uitdaging

Sinds 2015 levert Maxicon technische profielen voor outsourcing. Naast technisch personeel zijn er ook specialisten op vlak van ICT, retail, engineering en dronetechnologie beschikbaar. Maxicon slaagt erin net die profielen te vinden die schaars zijn op de arbeidsmarkt. Tot grote tevredenheid van de klanten, zo bewijst de sterke groei.

Met ruim 150 medewerkers in dienstverband en nog een grote poule onderaannemers is de organisatie bij Maxicon een huzarenstukje. Door het succes van de outsourcingsactiviteiten werd de monitoring en analyse van de bedrijfsgegevens complex.

Waar een klein bedrijf de cijfers in de gaten houdt met een externe boekhouder en een grote onderneming een volledige interne dienst heeft, zat Maxicon ergens tussenin. Ze vonden een oplossing in BrightAnalytics. Zowel voor financiële rapportering als operationele optimalisering.

De aanpak

Zo kwam er een nieuw lid van de B-Brightfamilie binnen bij Maxicon want de oursourcing specialist werkte al met BrightStaffing, met succes. “We wisten dus dat BrightAnalytics ook zou doen wat het belooft, op een toegankelijke manier”, zegt CEO Emmanuel Bekaert. “Als zaakvoerder zonder financiële kennis gebruik ik het dashboard intuïtief.”

De opstart verliep alvast vlekkeloos. Maxicon liet het systeem afstemmen op hun voorkeuren, met visuals naar keuze en specifieke wensen voor de dataverwerking. “Er is zelden support nodig. BrightAnalytics werkt vlot.”

De resultaten

Dankzij BrightAnalytics houdt Maxicon op elk moment de vinger aan de pols. De financiële rapporten zijn steeds up-to-date. Bovendien vergelijken ze eenvoudig detailcijfers, zoals het aandeel onderaannemers en eigen personeel of de verschillen tussen business units.

Emmanuel Bekaert: “In onze sector is het een grote uitdaging goede werkkrachten te vinden. Klanten en vacatures werven gaat bijna vanzelf, de instroom ligt moeilijker. Door onze rapportering te automatiseren, blijft er meer tijd en energie over om ons daarop te focussen. Zonder verrassingen achteraf.”

De bevindingen

BrightAnalytics heeft het groeitraject van Maxicon ondersteund. “Als opstartend bedrijf loop je al snel achter de feiten aan met jaarlijkse resultaten via een externe boekhouder”, weet Niels Zutterman, financieel directeur. “Nu weten we elke maand waar we staan en kunnen we sneller schakelen. Dat raad ik elk bedrijf aan.”

logo flower

De voordelen van BrightAnalytics volgens Maxicon :

  • Targets bijstellen o.b.v. forecasts
  • Risico’s beperken dankzij actuele data
  • Dashboard op maat van bedrijf en gebruikers

Benieuwd wat BrightAnalytics voor u kan betekenen?