BOFIDI Consulting en BrightAnalytics: een sterk partnership in het voordeel van elke KMO

Kontich – 10 januari 2017 –
Wie als bedrijf vooruit wil, moet niet alleen het overzicht bewaren over alle relevante financiële en operationele gegevens, maar die ook nog eens op de juiste manier kunnen interpreteren. Sinds september 2012 zet BrightAnalytics uit Hooglede daar maximaal op in. De kmo ontwerpt software die ervoor zorgt dat bedrijfsleiders en managers na amper enkele klikken kunnen zien hoe hun onderneming ervoor staat. “Hoe complexer de bedrijfsstructuur, hoe meer toegevoegde waarde we met onze oplossingen kunnen creëren”, weten partners Olivier Seynhaeve, Lode Bogaert en Merijn Demuynck.

De financiële administratie zo efficiënt mogelijk laten verlopen en bedrijfsleiders inzicht geven

BOFIDI Consulting (vroeger beter bekend als YouCtrl) helpt Belgische kmo’s om de financiële administratie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen en geeft bedrijfsleiders inzicht in hun cijfers. Inzicht verschaffen in cijfers kan op verschillende manieren. “Onze klanten zijn kmo’s. Een kmo-bedrijfsleider wil vooral tools die simpel, snel, flexibel en betaalbaar zijn. Daarom kozen wij vanuit BOFIDI voor een partnership met BrightAnalytics. BrightAnalytics zorgt voor een state of the art online rapporteringsplatform dat makkelijk aansluit op zowat ieder boekhoudpakket of ERP-platform, terwijl BOFIDI de juiste businesskennis in huis heeft om dit vlekkeloos te implementeren. Een gouden duo ten gunste van elke kmo” vervolgt Dirk Covens, managing partner bij BOFIDI.

Cijfers op een makkelijke manier bij de juiste mensen brengen

Met haar oplossingen wil BrightAnalytics de cijfers van een bedrijf heel makkelijk tot bij de juiste mensen brengen. “Het komt erop aan de data tot leven te brengen zodat een bedrijfsleider perfect weet hoe zijn onderneming er aan toe is en welke stappen genomen dienen te worden”, aldus Lode Bogaert. “Omdat we altijd dezelfde methodieken hanteren, is het een gebruiksvriendelijke oplossing waar iedereen al na een kwartiertje de finesses ervan snapt. Onze oplossingen zien er eenvoudig uit, maar er schuilt wel degelijk veel intelligentie onder de motorkap.

Partnership creëert meerwaarde voor klanten

Met de samenwerking verbreden de beide partners hun scope en daardoor ook de toegevoegde waarde voor de klanten. Dankzij de samenwerking met YouCtrl kan ons team zich 100% focussen op productontwikkeling en -ondersteuning, wat het product alleen nog sterker maakt, stelt Olivier Seynaeve. Voor YouCtrl past BrightAnalytics in een totaalaanpak. YouCtrl helpt kmo’s om hun processen af te stemmen op de strategische doelen en op de informatiebehoeften van beslissingsnemers. “De boekhoudafdeling evolueert van een cost centre naar een profit centre”, zegt Dirk Covens. “De CFO bouwt mee aan de bedrijfsstrategie. Hij helpt de operationele beslissingsnemers voorspellen, plannen en keuzes maken. Dat kan alleen wanneer de processen van finance op punt staan en de juiste tools gebruikt worden. BrightAnalytics past perfect in dat plaatje. Het is eenvoudig te gebruiken, slim en betaalbaar. Dat ligt helemaal in lijn met de aanpak van YouCtrl.”

Over BrightAnalytics

BrightAnalytics, een cloud-based rapporteringsplatform, stelt bedrijven in staat om hun financiële en strategische rapportering te stroomlijnen op één centraal platform. BrightAnalytics koppelt op eender welk boekhoud en/of ERP-systeem en brengt zowel financiële cijfers als strategische KPIs snel, eenvoudig en transparant tot elke betrokkene van een bedrijf.

Over BOFIDI

BOFIDI helpt bedrijven om de werking van de financiële afdeling te optimaliseren met gespecialiseerde expertise, technologie en managementstaffing. Het doel: de processen beter afstemmen op de strategische doelen en op de informatiebehoeften van de leidinggevenden. BOFIDI combineert inzicht in financiën met doorgedreven IT-kennis.

Lid worden van ons groeiend partnernetwerk?

  • Wat doet BrightAnalytics?

    Het is ons doel om zoveel mogelijk bedrijven te helpen groeien en hun ambities waar te maken door hen inzicht te bieden in de Corporate Performance van hun bedrijf. Daarvoor automatiseren wij de complexe rapporteringsprocessen van uw financiële, operationele en cash cijfers. Zo kan u te allen tijde de vinger aan de pols houden en sneller, maar gecontroleerd groeien.

  • Wie is het doelpubliek van BrightAnalytics?

    BrightAnalytics richt zich op de financiële profielen in de organisatie die zich bezig houden met rapportering. Onze focus ligt op de CEO’s en CFO’s binnen de organisatie.

  • Wat is management rapportering?

    Management rapportering is het verzamelen van data en deze visualiseren op een eenvoudige wijze.