Als CFO ervaar ik BrightAnalytics als één grote speeltuin.

-Niels Zutterman, CFO
"Ik ben ervan overtuigd dat dit platform in elke sector een meerwaarde heeft."
- Niels Zutterman, CFO

Modules in gebruik

Conclusies in enkele klikken

Uitzendbureau Absolute Jobs beheert in real time financiële en operationele KPI’s en resultaten in BrightAnalytics. En voorziet aangepaste toegangsrechten voor elke medewerker of aandeelhouder. CFO Niels Zutterman: “Dankzij het directe inzicht sturen we sneller bij en kunnen we veel beter gecontroleerd groeien. De resultaten zijn op elk moment tastbaar. Zowel op overkoepelend als detailniveau.”

De uitdaging

We go the extra mile. Met die slogan gaat uitzendbureau Absolute Jobs op zoek naar de juiste profielen voor bedrijven in verschillende sectoren. Ook over de grens. Ongeveer de helft van de vacatures wordt ingevuld door buitenlandse werkkrachten.

“Absolute Jobs telt vandaag 10 kantoren in Vlaanderen en extra afdelingen in Portugal, Roemenië en Polen. Jaarlijks groeien we 30 tot 40 procent”, aldus CFO Niels Zutterman. De groei, de verschillende kantoren, de vele nationaliteiten en ruime klantenportefeuille zorgen voor heel wat uitdagingen voor de bedrijfsvoering. “We waren al een tijd op zoek naar een sterk management reporting platform.”

De aanpak

Absolute Jobs was al vertrouwd met het team en een zusterproduct van BrightAnalytics: het ERP-pakket BrightStaffing. “Lode en Olivier van BrightAnalytics voelden goed aan welk soort management platform we als uitzendkantoor nodig hadden. Dat schept vertrouwen”, herinnert CFO Niels Zutterman zich.

Gevolg? Het platform BrightAnalytics werd binnen een maand geïmplementeerd en dashboards aangepast aan de specifieke wensen. “De gasten van BrightAnalytics weten duidelijk waarmee ze bezig zijn, wij weten wat we willen. Dat scheelt, want we zaten snel op dezelfde golflengte.”

 

De resultaten

Sinds 2016 volgt Absolute Jobs de financiële en operationele cijfers op de voet met BrightAnalytics “Vooral dat operationeel dashboard is voor ons heel waardevol. We maken de link naar HR, naar het financiële luik,… Iedereen heeft steeds de juiste info om situaties in te schatten en onderbouwde beslissingen te nemen. Op elk niveau. En als CFO is het voor mij natuurlijk een grote speeltuin waarin ik me kan uitleven”, glimlacht Zutterman.

Ook de aandeelhouders hebben toegang tot de rapportering. “Tijdens aandeelhoudersmeetings tonen we hoofdzakelijk financiële rapporten en switchen we geregeld naar operationele cijfers. Zo maken we de resultaten tastbaarder en creëren we meer feeling met het dagdagelijkse gebeuren in ons bedrijf.” Bovendien kunnen resultaten niet (per ongeluk) gewijzigd of verwijderd worden.

Dat het platform tijdens de aandeelhoudersvergadering indruk maakte, blijkt uit de belangstelling. Op vraag van enkele aandeelhouders met een achtergrond in de bouwsector organiseerde de CFO zelf een voorstelling. “Om te tonen hoe wij met BrightAnalytics werken. Ik ben ervan overtuigd dat dit platform in elke sector een meerwaarde heeft.”

De bevindingen

Het aantal productieve uren, inschrijvingen, sollicitatiegesprekken of indiensttredingen: sinds de implementatie van BrightAnalytics koppelt Absolute Jobs de operationele cijfers makkelijk aan de financiële resultaten. “Het is dé manier om snel en gericht bij te sturen. Bij een opmerkelijke dip in de resultaten kunnen we bijvoorbeeld een aangepaste opleiding voorzien voor een medewerker. Dankzij de duidelijke rapportering spelen we altijd kort op de bal.”

Bovendien is het platform geen afgelijnd verhaal. Absolute Jobs zit op dit moment samen met BrightAnalytics rond de tafel om het systeem verder te finetunen. Eén van de extra aanpassingen is een koppeling naar de loonkosten vanuit het sociaal bureau. “Het zou ons toelaten om al op het niveau van de uitzendkracht onze brutomarges berekenen”, verduidelijkt Niels Zutterman. “We weten dat dit niet zo eenvoudig is, maar BrightAnalytics zet zich ten volle in om het mogelijk te maken. Dat appreciëren we enorm.”

logo flower

De voordelen van BrightAnalytics volgens Absolute Jobs:

  • Automatische synchronisatie van data
  • Meer overzicht voor een gecontroleerde groei
  • Rechtstreeks inzicht voor onderbouwde beslissingen
  • Alle financiële en operationele data in real time
  • Toegangsrechten op maat van medewerkers

Benieuwd wat BrightAnalytics voor u kan betekenen?