Raadpleeg de cijfers wanneer je wilt, zonder dat je de CFO hoeft te storen

-Mario Van Gasse, Partner Forsite
Forsite_testimonial_BrightAnalytics
"BrightAnalytics vormt een extra schil bovenop de bestaande softwarepakketten."
- Mario Van Gasse, Partner Forsite

Modules in gebruik

Hoe cijfers zorgen voor een sterkere strategie

Als financieel-strategisch adviseur begeleidt Forsite bedrijven, onder andere bij M&A en financieringsactiviteiten. Een handige tool bij het monitoren en analyseren van de cijfers is BrightAnalytics. Het is voor klanten een platform dat snel kan opgezet worden om makkelijk inzicht te creëren in financiële en operationele data.

 

Forsite adviseert en begeleidt kmo’s en multinationals op financieel-strategisch vlak en is gespecialiseerd in M&A (mergers and acquisitions, zogenaamde fusies en overnames). Vaak hebben klanten stevige groeiambities waarin overnames een belangrijke plaats innemen.

“Om die groei vlot en gecontroleerd te laten verlopen, raden we BrightAnalytics aan. De reden is simpel: als overkoepelend reportingplatform pikt en verwerkt het data vanuit de verschillende bestaande systemen. Je hoeft niet te wachten tot een bepaalde ERP of boekhoudsoftware geïmplementeerd is. Je verzamelt en interpreteert makkelijk actuele cijfers uit verschillende bronnen, over de participaties van een groep heen.”

Praktische inzichten

Wim Folens van Forsite kent BrightAnalytics al sinds de opstart. Hij was pilootgebruiker van de bètaversie. Als CFO bij Accent zocht hij een efficiënter alternatief voor Excel om cijfers inzichtelijk te maken en rapporten te trekken. “De eerste wortels voor BrightAnalytics zijn echt gegroeid uit de praktijk. Dat merk je nog steeds: het platform beantwoordt aan de noden van het management, ongeacht de omvang of sector waarin het bedrijf actief is.”

Minder tijdsdruk

Voor Forsite is BrightAnalytics naast een reporting ook een controlling tool. Net na de overname is het een ideale houvast voor het management. “Managers krijgen met één klik een tool in handen om zelf te graven in de cijfers en indien nodig tijdig in te grijpen. Ze hebben toegang tot alle data, onafhankelijk van anderen. Dat zorgt voor een goed overzicht en een onzichtbare controle. Bovendien is er meteen ook minder stress voor de medewerkers van de financiële afdeling: de tijdsdruk om de boekhoudpakketten of ERP-systemen gelijk te schakelen, valt weg.”

Eenvoud voor startups en multinationals

Wim vormt Forsite samen met Mario Van Gasse en Dries Bossuyt. Hun klanten zijn (middel)grote ondernemingen, maar evengoed startups die nog volop hun organisatie aan het finetunen zijn. Mario Van Gasse: “Hoe meer verschillende vennootschappen, business units, afsluitdata en boekhoudsystemen er zijn, hoe groter de meerwaarde van BrightAnalytics. Het brengt grote en kleine systemen samen voor eenduidige en eenvoudige rapportering.”

Compatibel met alle software

De cases waar Forsite BrightAnalytics voorstelt, zijn uiteenlopend. Eén zaak hebben ze wel gemeen: de implementatie gaat telkens snel. Wim Folens: “Net doordat verschillende boekhoudsystemen niet eerst gemigreerd worden. BrightAnalytics vormt een extra schil bovenop de bestaande softwarepakketten. Het haalt de juiste, actuele data op van verschillende locaties en brengt ze samen in overzichtelijke rapporten.”

Grenzeloze mogelijkheden

Mario Van Gasse: “Het grootste compliment voor BrightAnalytics is dat onze klanten het platform blijven gebruiken.” Of de bedrijven er het maximale uithalen, hangt grotendeels van de input af. “Houdt een bedrijf alles bij per site of locatie en op detailniveau, dan zijn de rapporterings- en vergelijkingsmogelijkheden grenzeloos.”

Focus op M&A

Met een focus op M&A wil Forsite zich de komende jaren nog sterker profileren. “Daarbij kan BrightAnalytics van grote waarde zijn voor onze ambitieuze klanten. Het platform is voor hen een sterk fundament om op verder te bouwen, zeker voor bedrijven in volle expansie. We geloven 100 procent in het systeem en zien de voordelen elke dag”, besluiten Wim en Mario.

logo flower

De voordelen van BrightAnalytics volgens Forsite:

  • Sneller schakelen bij M&A of private investeringen
  • Eenvoudig in gebruik en interpretatie
  • Minder druk bij de medewerkers in een buy & build-traject
  • Automatisch overzicht van data uit verschillende systemen

Benieuwd wat BrightAnalytics voor u kan betekenen?